Рівне спортивне
Субота, 18.05.2024, 22:02



Вітаю Вас Гість | RSS
[ Головна ] [ ] [ Мій профіль ] [ Реєстрація ] [ Вихід ] [ Вхід ]
Меню сайту

Категорії розділу
Спідвей [2]
Міні футбол [0]
Баскетбол [4]
Футбол [2]
Волейбол [1]
Інші види спорту [4]
Різне [0]

Форма входу

Пошук

Головна » 2010 » Жовтень » 29 » Луцьк сильніший за Рівне
19:12
Луцьк сильніший за Рівне

Черговий тур чемпіонату України з баскетболу у вищій лізі серед чоловіків із луцьким "Університет-Волиньбаскетом" для рівненського "Пульсара-ШВСМ" закінчився двома домашніми поразками — 56:74 та 55:68.

Двічі наздоганяли, а втретє…

Невдалими виявився для рівненських баскетболістів черговий домашній тур, цього разу поразки зазнали від сусідів – луцької команди «Волиньбаскет». За суперників виступали два відомих рівненським баскетболістам та фанатам баскетболу гравці –екс-пульсарівець Олексій Рябінін та МВП минулорічної Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини Микола Білоус. Господарі на цей тур поповнили склад молодшим братом Олександра Коровякова (відомого за виступами у «Пульсарі») - Євгеном Коровяковим, який у минулому захищав кольори дублерів івано-франківської «Говерли». 
Переглянувши попередні матчі рівнян, вільні від ігор у попередньому турі волиняни, вирішили не ризикувати і з перших хвилин перекрили кисень лідерам пульсарівців у попередніх матчах – В’ячеславу Ковалевському та екс-волинянину В’ячеславу Куракіну. Рахунок відкрили гості, але згодом рівняни вийшли вперед - 6:3. Проте, не надовго. Ривок гостей і вже вони попереду 14:6, а згодом і 20:9. Проте завдяки вдалим діям Коров’якова, Гусаківського і Артимовича - до кінця чверті «Пульсару» вдається скоротити відставання до трьох очок - 17:20. Але заключну крапку в чверті ставить Рябінін, який дуже старався довести, що рівняни даремно розпрощалися з цим гравцем. Отже, на першу перерву команди йдуть за рахунку - 17:23 на користь «Волиньбаскета».

В другій чверті пульсарівська машина, нарешті, знову запрацювала на повну потужність, а суперник, навпаки, завчасно розслабився. Початок знову за волинянами і вони збільшують відрив до 11 очок (17:28). Проте, такий перебіг подій не вибиває господарів з колії, і вони, налагодивши свої дії, поступово починають скорочувати відставання. Ініціатива переходить до підопічних Сергія Шемосюка (Михайло Переверзій через хворобу був відсутній на матчах, лікуючись в стаціонарі), які зусиллями Андрія Артимовича скорочують відставання до 2 очок (28:30). Нарешті прокидаються гості – 28:32. Кузьминець невдало виконує штрафні, але одразу підбирає м’яч і відновлює двоочкове відставання, а Гусаківський, який в першій половині був дуже помітним на майданчику, очевидно гості не до оцінили цього гравця, встановлює рівновагу, а Кузьмінець реалізувавши штрафний виводить команду вперед (33:32). Дальній кидок «Волиньбаскета» досягає мети, але перша половина таки закінчується нічийним рахунком – 37:37 і вселяє надію рівненським вболівальникам на позитивний результат.

У третій десятихвилинці гості знову відриваються і не демонструючи занадто результативного баскетболу, за перші 5 хвилин відриваються на 5 очок, а в другій 5хвилинці вдвічі збільшують перевагу, яка вже складає - 10 очок (41:51).


Заключні 10 хвилин рівняни, хоча і намагалися змінити ситуацію, проте зусилля були марними. Гості впевнено контролювали ситуацію, навіть збільшили відрив – 56:74.
Найбільше очок серед господарів набрав Андрій Артимович – 16 очок і 4 реалізованих дальніх кидки з 5, проте він не міг похвалитися результативністю з середньої та ближньої віддалі: 2 влучання з 7 спроб. Юрій Кузьминець непогано попрацював на щитах, додавши до 7 очок 16 підбирань, 11 з них на чужому щиті, але разом з тим продемонструвавши 30%-ву реалізацію штрафних. Лише половину штрафних реалізували Сотник, Шанюк і Коровяков, а Гусаківський не використав нагоду записати на свій рахунок 2 з фолом. Взагалі з 25 призначених штрафних пульсарів ці реалізували лише 10, а це вже про щось та й говорить.

Капітан БК-93 «Пульсар-ОШВСМ» В’ячеслав Ковалевський:

«На куражі провели другу чверть, в якій відіграли відставання і зрівняли рахунок. Після перерви допустилися кількох прикрих помилок і повністю програли підбирання, через що і поступилися супернику».

Головний тренер «Волиньбаскету» Сергій Смітюх:

«Хотів би відмітити те, що дуже слизькі м’ячі. З цієї причини обидві команди не забили багато м’ячів. Судді часто призначали фоли нашим гравцям, через що суперник пробивав набагато більше штрафних кидків. У другій половині можливо рівняни нас недооцінили, і нам вдалося відірватися. Так само було у вас і з Білою Церквою, коли недооцінили суперника і по ходу гри вже не змогли перебудуватися, оскільки це дуже важко навіть у психологічному плані. Можливо також зіграло роль і більш збалансований склад моєї команди. Завдання на сезон – це вигравати кожну гру, а там буде видно. Щоб потрапити в Суперлігу, потрібно мати цілу інфраструктуру – дитячу школу, спорткомплекс, стабільне фінансування. Поки що такі завдання перед нами не ставляться, але в майбутньому такий варіант розглядається. Це не від нас залежить, тренери і гравці бажають, щоб рівень команди піднімався, виконувалися більш серйозніші задачі. Ми раді над цим працювали. Плануємо бути серед призерів, яке саме місце, сказати не можу. Цього року не мали повноцінної підготовки до сезону, на відміну від попередного, хоча склад зараз у нас потужніший. Проте будемо наздоганяти згаяне вже походу сезону. Команда ще не виглядає на тому рівні, на якому може грати. Через кілька турів сподіваюся все стане на свої місця».

Повторення пройденого

Наступного дня події на майданчику розгорталися за схожим сценарієм. Спочатку гості впевнено набирали очки і завдяки точним атакам Пилипейка і Каребіна різниця до кінця першої чверті сягнула 10 очок – 15:25. У другій чверті рівняни виконують неймовірний ривок завдяки точним атакам Сотника, Артимовича, Куракіна і Гусаківського. Їхніх зусиль вистачило, щоб зрівняти рахунок і вийти вперед – 34:32 після першої половини матчу.

Проте у другій половині гри ситуація першого матчу повторюється, вони знову втрачають ініціативу і гості вже в перші 5 хвилин, не тільки встановлюють статус-кво, але й відриваються на 10 очок (36:46), зберігши цю перевагу до закінчення чверті (48:58). Протягом перших 5 хвилин заключної чверті рівняни жодного разу не влучили в кільце суперника. Проте і волиняни не відзначилися особливою результативністю, хоча і збільшили перевагу до 16 очок (48:64). І лише три очковий Ковалевського змусив вболівальників трошки заспокоїтися, але… дива не сталося, лучани втримали 13 очкову перевагу, завершивши матч з рахунком 55:68 на користь «Волиньбаскету».

Ковалевський цього дня був найрезультативніший і єдиний гравець господарів, який набрав більше 10 очок, ще й оформивши дабл-дабл – 13 очок та 10 підбирань. На відміну від попередньої зустрічі значно менше часу провів на майданчику Артимович - 23:28, проти 32:21 в першій грі. Як стало відомо згодом, Андрій пошкодив палець руки і Сергій Шемосюк дав можливість йому відпочити. Цього дня результативність рівнян з точки була дещо кращою з 31 вдалося реалізувати 20 штрафних, тобто 64,5 відсотки проти 40 в першій грі.

Тренер БК-93 «Пульсар-ОШВСМ» Сергій Шемосюк:

«Я поганий провидець для своєї команди, тому що передбачив, що у нас будуть важкі ігри. І це зрозуміло, адже команда тільки створюється, це перше. І по друге, на сьогоднішній день моїм колегам не вдалося створити колектив, який би об’єднував у собі мудрість досвідчених гравців і агресивність молодого покоління. Але я впевнений, що об’єднання цього колективу обов’язково відбудеться. Окремі моменти, які тренерський штаб напрацьовував, вже є, і я переконаний, що ця робота буде продовжуватися. Для перемоги забракло командної майстерності. Суперник виглядав краще, ніж ми. Не вистачило і лідера, який би міг повести за собою команду в 4 чверті - як вчора, так і сьогодні. Після того, як ми знаходили свою гру в другій чверті, повністю втрачали в третій десятихвилинці. Сьогодні і вчора було просто жахливе суддівство, одні й ті самі ситуації трактувалися по різному. Важко було грати, коли їм все свистіли, а нам нічого. Артимович травмував палець і ми вирішили дати йому можливість сьогодні відпочити».

Головний тренер «Волиньбаскету» Сергій Смітюх:

«Знову провалили другу чверть, вважаю що через недооцінку суперника. Лише коли в перерві розбираємо установку на гру, вони розуміють, що повинні виходити і знову грати на повну потужність. Коли хлопці викладаються, все стає на свої місця. У своїй команді за підсумками 2 матчів хотів би виділити Каребіна. Він може і не грав ефектно, але ефективно виконував свої обов’язки. Серед пульсарівців відмітив би у першій грі Гусаківського і Артимовича. 2 тижні тому переглядали матчі вашої команди проти Білої Церкви і помітили, що лідерами були Куракін і Ковалевський. Тому ми акцентували свою увагу на них і змогли їх нейтралізувати. Вважаю, що через некваліфіковане суддівство баскетбол був надто нервовим. Це в більшості випадків іде на користь менш досвідченим гравцям, які цим користуються і набирають легкі очки, а більш досвідчені гравці починають нервувати і втрачають ініціативу».

http://www.bcpulsar.com.ua


Категорія: Баскетбол | Переглядів: 455 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Друзі сайту
 Праздники, поздравления, тосты, SMS портал Иоє Рівне. Дізнайся більше про своє місто

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024      Зробити безкоштовний сайт з uCoz